top of page
  • Writer's pictureMiira Niemelä

Ensikertalaiset

| Voiko “ensimmäisen kerran” viettää seksityöntekijän kanssa? Ottavatko kaikki seksityöntekijät vastaan ensikertalaisia? Pitääkö kokemattomuudesta kertoa? |


En itse kauheasti kannata ajatusta, että ensimmäisen kerran sängyssä tulisi olla jotenkin maaginen ja jos se ei mene suunnitelmien mukaan niin sitä katuu koko elämänsä. Toki jos näin haluaa ajatella ja uskoa niin jokaisella on siihen oikeus, mutta toisia on turha pelotella omilla kauhukuvillaan, jotka usein juontuvat konservatiivisesta maailmankuvasta, eivät tiedosta. Etenkin kristillinen maailmankuva lataa painoarvoa neitsyyden menettämisen niin kokemuksen kuin synninkin näkökulmasta.


En käytä sanaa “epäonnistuminen”, koska seksi ei ole suoritus, jota voidaan mitata. Joskus se sujuu kuitenkin niin, että se ei tuo tyydytystä halutulla tavalla ja myös se on täysin normaalia. Näin kerron myös omille ensikertalaisille asiakkailleni.


Harva meistä “osaa” sängyssä mitään ensimmäisellä kerralla, eikä tarvitsekaan. Aina me emme tiedä, mistä pidämme, meitä saattaa jännittää niin, ettei yhdyntä onnistu (mikäli osapuolet siihen tähtäävät) ja muutenkin asioiden sujuminen eri tavalla kuin toivoimme, saattaa aiheuttaa pettymyksen tunteita tai jopa häpeää. Me saatamme kokea tunteita, joita emme halua tuntea, joten on tärkeää osata käydä hyväksyvää ja lempeää puhetta itsemme kanssa. Se, että ensimmäinen kerta ei ole sellainen, ei tarkoita, että tilanteessa on ollut mitään väärää tai sinun pitäisi kantaa niitä tunteita mukanasi aina kun harrastat seksiä.


Jokainen nauttii seksistä tavallaan eikä ensimmäisen kerran haluamisessa ammattilaisen kanssa ole mitään väärää tai paheksuttavaa. Ihminen ei kulu seksissä, eivätkä intiimit kokemukset muokkaa ihmistä perustavanlaatuisesti jotenkin ihmeellisesti huonoon suuntaan. Jos odottaminen on itsellesi tärkeää, odota. Myöskään kiirehtiminen ei ole tarpeen. Kaikki eivät kadu harrastaneensa seksiä paljon ja osalle se voi myöhemmin tuottaa tarpeen pohdiskella; tärkeintä seksin harrastamisessa on kuitenkin se, että harrastaa sitä vain, kun aidosti haluaa ja että se tuo itselle hyvää oloa. Seksi itsessään ei ole paha asia, eikä akti ole se, mitä useimmiten kadutaan vaan tilanteet ja ihmiset, joita siihen hetkeen on liittyneet.


Jos sinulla on huonoja kokemuksia tai sinusta tuntuu, että aikaisemmat kokemukset painavat sinua, on aina hyvä ajatus jutella seksuaaliterapeutin kanssa. Osa haluaa hakea maksullisesta seksistä hyviä, korvaavia kokemuksia ja saattaa saapua palveluntarjoajan luokse hyvinkin haavoittuvaisena, enkä minä ole sanomaan sitä, onko se juuri sille ja sille asiakkaalle hyvä ratkaisu. Sen tietää jokainen vain itse, enkä mainosta maksullista seksiä suoraksi ratkaisuksi mihinkään. Moni palveluntarjoaja myös kokee, ettei halua toimia nimenomaan terapeuttina, joten tästäkin asiasta on hyvä mainita jonkin verran ennakkoon, mikäli toivot, että taustasi huomioidaan tapaamisen aikana esimerkiksi erityisellä varovaisuudella tai huomaavaisuudella.


Hauska fakta; osa seksuaaliterapeuteista tai -neuvojista on myös seksityöntekijöitä, joten on mahdollista saada molemmat samassa paketissa.


Minulla käy suhteessa muuhun asiakaskuntaan usein henkilöitä, joille kyseessä on joko ensimmäinen kerta maksullisen kanssa tai kokonaan ensimmäinen kerta seksin parissa. Osa kertoo siitä suoraan ja osa tunnustaa sen vasta paikan päällä. Kysyn usein tapaamisen alussa heti, onko asiakas ostanut seksiä aikaisemmin, koska usein jännitystä ilmenee muodossa tai toisessa ja toisen aikaisempien kokemusten ymmärtäminen auttaa minua ohjaamaan asiakasta intiimillä polulla oikeaan suuntaan. Tämä on huomattavasti vaativampaa kuin “kokeneen” asiakkaan kanssa, koska seksityöntekijä kantaa lähes koko tapaamista omin voimin. Tavanomaisessakin tapaamisessa tarkoituksena on se, että toinen saa keskittyä omaan nautintoonsa, mutta kun asiakas ei vielä osaa sanoa, mistä nauttii ja mistä ei, saa itse olla hyvinkin tarkkana. Tässä mukana tulee vielä psykologinen puoli, koska vaikka ensimmäinen kerta ei ole määrittelevä tekijä, on sillä kuitenkin suuri merkitys useammalle jatkon kannalta. Jos antaa asiakkaalle vaikutelman, että hän on “työläs” tai tuhahtelee, kun jännityksen vuoksi toisella ei seisokaan, ei se ainakaan rohkaise toista etsimään lisää kokemuksia tai kohota itsetuntoa, kun hän seuraavan kerran vällyjen väliin päätyy.


Kun asiakas kertoo olevansa puuhissa ensimmäistä kertaa, otan sen aina kohteliaisuutena. Minuun ole luotettu niin paljon, että tätä uutta ja vielä tuntematonta osaa ihmisen seksuaalisuudesta on päätetty tutkia juuri minun kanssani. Olen aina kärsivällinen, rohkaiseva ja minulle tärkeitä on se, että asiakas lähtee luotani tyytyväisenä ja positiivista kokemusta rikkaampana. Ellei minulla ole aikataulua, en yleensä katso kelloa ollenkaan vaan keskityn siihen, millainen kuva asiakkaalle jää.


Ensikertalaisuus on ehdottomasti asia, joka täytyy kertoa seksityöntekijälle. Ei ole väliä, onko kyseessä kokonaan ensimmäinen seksikerta vai ensimmäinen kerta maksullisissa. Kaikki eivät ota vastaan ensikertalaisia ja sen paljastuminen vasta paikan päällä ei aina johda positiiviseen yllätykseen vaan jopa siihen, ettei seksityöntekijä halua toteuttaa tapaamista. Jokaisella seksityöntekijällä on oikeus rajata omat asiakkaansa omien taitojensa, kykyjensä ja halujensa mukaan, joten on kohteliasta antaa palveluntarjoajan pohtia, onko juuri hän oikea sinulle. Tämä pätee kaikessa muussakin - mitä enemmän kerrot itsestäsi, sitä todennäköisemmin päädyt tapaamaan sinulle sopivan palveluntarjoajan, koska hän kykenee arvioimaan, ovatko juuri hänen tarjoamansa palvelut sopivia sinulla. Myös useimmat meistä arvioivat asiakkaan parasta.


En anna ensikertalaisten varata tuntia lyhyempiä aikoja, koska kokemuksesta osaan sanoa, ettei tuota kertaa kannata kuitenkaan kiirehtiä. Joskus se tunti on puolitoista tuntia tai kaksi, mutta lähestulkoon aina siihen menee enemmän aikaa kuin suunniteltu, joten on kohteliasta tarjota sopiva korvaus ammattitaidostani - sen tunnin verran siis, vaikka ensikertalaisten kanssa en kelloa katsokaan. En kuitenkaan pakota varaamaan esimerkiksi kahta tuntia suoraan, koska se taas luo paineita siitä, että pitäisi keksiä koko kahdeksi tunniksi tekemistä, jotta saisi “koko rahan edestä”. Mikäli joku haluaa vartin pikapanon ja on varma, että se onnistuu, niin siitä vain mutta minulta sitä ei kannata kysyä.


Jos asiakas ei mainitse siitä, että saattaa tarvita hieman joustavampaa palvelua, en osaa aikatauluttaa häntä sellaiseen väliin, ettei minulla ole kiire. En muutenkaan täytä kalenteria viiden minuutin vaihtoajoilla, mutta tilanteet elävät, enkä voi luvata mitään, ellen tiedä, mitä on tulossa. Kertomalla oleellisia asioita saat siis räätälöityä palvelua juuri sinulle.


Ensikertalaisuudesta ei kannata kuitenkaan valehdella. Osalla asiakkaista on fantasia, että he elävät uudestaan tätä tilannetta ja se on aivan yhtä validi fantasia kuin muutkin fantasiat ja haaveet. Seksityöntekijällä on kuitenkin aina oikeus tietää, onko kyseessä todellinen tarve vai näytelty tilanne. Sama pätee aivan kaikkiin muihinkin fantasioihin, joihin kuuluu epätosi asetelma; oli se sitten se, että haluat kertoa olevasi rikollispomon jehu, koska toisen pelko kiihottaa sinua tai, että pelkäät tauteja todella paljon ja asetat paljon rajoja vain sen vuoksi, koska se tuottaa sinulle nautintoa, ei siksi, että todella pelkäisit. Kummassakaan ei ole mitään vikaa jos ne ovat totta, oleellisia, etkä käyttäydy uhkaavasti, mutta niitä ei voi kertoa totena, koska kaikki tilanteet vaativat aina sopeutumista ja oikean ammatillisen lähestymistavan löytämistä. Minun on tiedettävä, missä mennään ja siksi mitä enemmän tietoa asiakas minulla antaa, mielellään jo etukäteen, sitä paremmin osaan asennoitua.


Haluan tavata seksityöntekijän ensimmäistä kertaa, mitä teen nyt?


Käydään läpi lyhyesti, miten seksityöntekijään kannattaa ottaa yhteyttä.


1. Lue seksityöntekijän ilmoitus huolella. Kerro oleelliset tiedot heti ensimmäisessä viestissä; yleensä ne ovat paikkakunta, erityiset toiveet ja huomioon otettavat seikat.


2 . Mieti, haluatko tavata palveluntarjoajan luona vai haluatko, että hän tulee luoksesi. Varmista, missä tapaaminen on, ellei siitä ole selkeää infoa. Jos haluat käydä suihkussa palveluntarjoajan asunnolla, kysy tätä erikseen.


3 . Lähes poikkeuksetta seksityöntekijältä löytyy kondomit ja liukkarit yms. tarvikkeet. Jos tarvitset isompia tai pienempiä kondomeja, kerro asiasta. Kaikki seksityöntekijät eivät turvallisuussyistä anna käyttää asiakkaan tuomia kondomeja.


4. Varmista, onko maksu käteisellä vai muulla tavoin.


5. Nauti!


Seksityöntekijät huolehtivat usein tarvittavien asioiden esiintuomisesta (rajat, maksuvaihtoehdot yms.) mutta jos mikään askarruttaa, kysy! Muista kuitenkin, että se, montako asiakasta palveluntarjoajalla on tänään ollut tai montako orgasmia päivässä on hänen ennätyksensä, eivät kuulu sinulle.


Niin ja vielä.


6. Älä. Lähetä. Kuvia. Peniksestäsi.


Onnea ja menestystä!


Rakkaudella,

Miira N.bottom of page